Metalplader: Det bedste emballagevalg for EU's forbrugere

Estimeret læsetid: 2 min
Heart shaped tin packaging

Hvilket emballagemateriale fanger forbrugernes interesse? En ny undersøgelse viser en tendens til at foretrække metalemballage, især blik og aluminium. Undersøgelsen, der blev ledet af Eviosys, afslører, at 63 % af køberne identificerer metalemballage som en grønnere emballageløsning, der overskygger den fremherskende plastemballage.


Dokumentationen for 2024 afslører desuden, at svimlende 90 % af de europæiske virksomheder enten investerer i eller undersøger bæredygtige emballageløsninger.


Hvad gør metalemballage til et hit hos kunderne?


Set ud fra et bæredygtighedsperspektiv er metal det bedste. Hele 80 % af det anvendte metal bliver i kredsløbet og bidrager i mindre grad til kontinentets deponeringsproblemer. Hele 94 % af forbrugerne indrømmer, at metalemballagens miljømæssige fordele påvirker deres indkøbsvalg. Men bæredygtighed er kun én side af sagen.


Metalemballage er også meget modstandsdygtig og sikrer produktsikkerhed under og efter transport. Forbrugerne opdager ofte alternative anvendelsesmuligheder for metalemballage, og metaldåser bliver ofte brugt til opbevaring af smykker.


Visuelt tiltalende aluminiums- og blikbeholdere er et syn for guder og vil helt sikkert vække forbrugernes interesse. Undersøgelser tyder på, at varer i metalemballage opfattes som luksusvarer eller varer, der opfylder højere kvalitetskrav.


Overvinde forretningsmæssige forhindringer


På trods af de åbenlyse fordele kæmper virksomheder med forhindringer, når de skifter fra andre emballagetyper som plastbeholdere.


For 33% af virksomhederne er omkostningerne den største anstødssten. Metalemballage er omkostningseffektivt, men udgifterne begrænser sig ikke til beholderne. Aspekter som kundeuddannelse og marketinginitiativer bidrager til de samlede omkostninger. Andre virksomheder peger på materialetilgængelighed (14 %) og komplikationer i forsyningskæden (19 %) som afgørende faktorer, når de ændrer deres emballagepræferencer.


Ikke desto mindre er udviklingen mod bæredygtighed ubarmhjertig. Det forventes, at 45 % af virksomhederne vil gå over til 100 % genanvendelig emballage i 2027, og i slutningen af det næste årti vil 90 % af virksomhederne have indført dette skift.


Denne tendens er ikke opsigtsvækkende, da politikere, miljøforkæmpere og markedsføringseksperter er enige om, at bæredygtig emballage er afgørende for at opfylde fremtidige CO2-mål.
Når det drejer sig om genanvendelighed, er der kun to materialer, der tilbyder en ubegrænset løsning: Glas og metal. Alle andre materialer vil i sidste ende blive til affald.


Vores enestående metalemballage


Hos Tinware Direct præsenterer vi et bredt udvalg af metalemballage i forskellige størrelser og designs. Vores aluminiumsdåser, som er velegnede til kosmetiske produkter som cremer, sæber og udvalgte fødevarer, er en kundefavorit.


Alternativt er vores blikdåser det oplagte valg til en lang række produkter, fra stearinlys til tørfoder, pulver, dyrefoder og meget mere.
Vi er forpligtet til at hjælpe virksomheder på tværs af alle sektorer med at træde ind i den cirkulære økonomi med ægte bæredygtig emballage. Kontakt vores team i dag for at få mere at vide.


Du vil måske også kunne lide Se alt

Heart shaped tin packaging

Metalplader: Det bedste emballagevalg for EU's forbrugere

Dyk ned i rationalet bag den stigende popularitet af metalemballage blandt dine kunder.

Sustainability: protecting the environment

Valg af bæredygtig emballage: Et nøgletrin mod at redde planeten

Det er ingen overdrivelse: De rigtige emballagebeslutninger kan påvirke vores miljø betydeligt. Uanset om du er en lille virksomhedsejer eller en del af en SMV, er dine valg vigtige. Selvom skift t...

Repurposed clip lid packaging

Frigørelse af potentialet: 8 kreative måder at genbruge vores emballage på

Vi har samlet spændende upcycling-ideer til vores emballage, som du kan dele med dine kunder.