Overgang fra plastik til miljøvenlig emballage: En vejledning i fem trin

Estimeret læsetid: 3 min
Image of hand pushing plastic packaging away

Konsensus er klar: Forbrugere i alle sektorer efterlyser miljøvenlig emballage. Dette kræver en total revision af den nuværende emballagetilgang for mange virksomheder.

Bruger du stadig plastikemballage i din virksomhedsdrift? Hvis det er tilfældet, er det tid til at overveje at gå i retning af grønnere alternativer.

Hos Tinware Direct er vi dedikerede til at hjælpe dig med at udvikle en strategisk plan, der gør denne overgang så problemfri og ligetil som muligt inden for din forretningsramme.

Trin 1: Udstyr dig selv med viden 

Uanset om du er en beslutningstager eller har brug for at overbevise vigtige interessenter i din virksomhed, er det afgørende at forstå de vigtigste fakta om plastemballage. Her er nogle effektive statistikker, der vil styrke din sag:

  • I 2021 producerede hver beboer i EU ca. 188,7 kg emballageaffald.
  • Alarmerende 46 % af emballagen finder vej til lossepladser, og 22 % er dårligt administreret.
  • Ved at vedtage genbrug af emballage kan drivhusgasemissionerne reduceres med imponerende 69%.
  • Ændringer i emballage kan føre til et fald på 30 % i scope 3-emissioner.
  • En overvældende 90 % af forbrugerne er påvirket af brugen af ​​metalemballage til produkter på detailhylderne - de anerkender dets bæredygtighed!
  • Miljøvenlig emballage øger produktionseffektiviteten og reducerer omkostningerne.

Trin 2: Bestem de optimale materialer og løsninger

Sustainable packaging

Det efterfølgende trin involverer at udpege de mest passende materialer og løsninger til din virksomhed. Der er en række miljøvenlige emballagematerialer at vælge imellem, såsom:

  • Papemballage
  • Metalemballage (som tin og aluminium)
  • Komposterbare biomaterialer Hvert valg har sit unikke sæt af fordele og ulemper. Nogle er let genanvendelige, mens andre er fuldt bionedbrydelige. Metalemballage, herunder tin og aluminium, er en robust mulighed, hvorimod papemballage er attraktiv for de yngre, miljøbevidste forbrugere. Derfor er det vigtigt at udføre grundige undersøgelser, før man beslutter sig for det optimale valg.

Trin 3: Få fat i dine primære emballagebehov 

Når du vælger det rigtige emballagemateriale, skal du tage højde for de specifikke behov for de produkter, du tilbyder. Hvis du for eksempel markedsfører et vandbaseret kosmetisk produkt såsom en lotion eller sæbe, er det vigtigt at vælge en miljøvenlig emballageløsning med en vandafvisende foring. En EPE liner vil forhindre enhver lækage under og efter transport. Hvis dit mål er at skabe et avanceret design til dine produkter, er blikemballage et overlegent valg. Blik forener tins visuelle tiltrækningskraft med stålets modstandsdygtighed, hvilket resulterer i en lokkende slutvisning. Når du vælger emballage, skal du overveje aspekter som:

  • Størrelse
  • Holdbarhed
  • Udseende
  • Tilgængelighed

Trin 4: Dyk ned i innovative, indflydelsesrige designmuligheder 

Emballage er et potent medie til at engagere sig med dine kunder. Det formidler et tydeligt budskab og kan ændre dit brands image. Det kan også hjælpe med at udvide din markedspenetration. Derfor skal en ændring i dit emballagemateriale ses som en chance for innovation. Uanset om du vælger specialindpakning eller hyldevare, kan du altid finde den ideelle pakke til at få dit produkt til at springe ud. Hvis du vælger metalemballage, skal du tage denne udtalelse til dig.Du vil helt sikkert fange enhver kundes opmærksomhed!

Trin 5: Find den ideelle leverandør 

Når du har fundet ud af, hvordan du vælger materialet, er det tid til at begynde din søgning efter leverandører. Det er vigtigt at finde en leverandør, du kan stole på, og undgå dem, der kommer med vildledende påstande om bæredygtighed. Vurder også, om en virksomhed leverer:

  • Det korrekte aktievalg
  • En hurtig behandling
  • Produkter af høj kvalitet Husk, at ethvert problem med din leverandør kan have en dominoeffekt på din forsyningskæde, hvilket påvirker din virksomheds samlede præstation og i sidste ende kundefeedback.

Trin 6: Oplys dit målmarked 

Kunder frygter ofte det ukendte og kan være på vagt over for ændringer i en virksomhed. Selvom fordelene er klare, kan en mindre ændring som et nyt emballagedesign potentielt føre til et betydeligt fald i salget. For at imødegå dette er det vigtigt at informere dine kunder om fordelene ved metal- eller papemballage og begrundelsen bag denne ændring. Hvis du inkorporerer dette i din marketingplan, vil det bane vejen for markedstriumf.

At skifte fra plastikemballage til paprør eller metalbeholdere kan virke som en skræmmende opgave, der kræver den rette støtte. Hvis du er ivrig efter at grave dybere og søge vejledning fra emballageeksperter, er du velkommen til at kontakte vores team i dag. Vi er klar til at hjælpe dig med at navigere mod en bæredygtig fremtid. 🌍💼


Du vil måske også kunne lide Se alt

Sustainable packaging

Forståelse af bæredygtig emballage: Et dybdegående kig

Oplev alt hvad du behøver at vide om de forskellige typer bæredygtig emballage.

Image of hand pushing plastic packaging away

Overgang fra plastik til miljøvenlig emballage: En vejledning i fem trin

Opdag de væsentlige trin til at fjerne plastikemballage fra din virksomhedsdrift, og anvend miljøvenlige emballagealternativer.

Forest with sustainable packaging images

Miljøvenlig emballage afgørende for FMCG-virksomheder

Med mærker, der finder det udfordrende at nå deres bæredygtighedsmål, bliver vægten på passende emballage fra FMCG-virksomheder mere og mere tydelig.