Miljøvenlig emballage afgørende for FMCG-virksomheder

Estimeret læsetid: 3 min
Forest with sustainable packaging images

En nylig undersøgelse har vist et markant skift blandt førende virksomheder med hurtige forbrugsvarer (FMCG) i retning af mere miljøvenlig emballage. Undersøgelsen indikerer en stærk tilbøjelighed blandt de fleste virksomheder til at bruge papirbaserede materialer, såsom papkasser og cylindriske papbeholdere.

Hvad er FMCG-virksomheder?

Fast-moving consumer goods (FMCG), også kendt som forbrugerpakkede varer (CPG), er produkter, der sælges hurtigt og til en relativt lav pris. Disse produkter har en høj omsætningshastighed og forbruges hurtigt. Almindelige eksempler omfatter ikke-holdbare husholdningsartikler, kosmetik og visse fødevarer. FMCG-sektoren omfatter et bredt spektrum af kendte mærker, herunder:

  • Nestle
  • Unilever
  • Kraft Heinz
  • L'Oréal
  • Danone
  • Colgate-Palmolive

Hvorfor er miljøvenlig emballage afgørende for FMCG-mærker?

Baseret på en undersøgelse foretaget af Aquapak Polymers vurderede to tredjedele af virksomhederne risikoen for utilstrækkelige bæredygtige emballageløsninger som "høj". Desuden udtrykte over 75 % af de 100 adspurgte virksomheder bekymring over potentiel skade på deres brandimage. Mens virksomheder indrømmede, at de ikke var fuldt ud forpligtet til at udrydde plastikforbrug, var der en betydelig vægt på at minimere det samlede miljømæssige fodaftryk. Beslutningstagere identificerede logistik, driftseffektivitet og materialer som afgørende faktorer, der påvirker emballagens bæredygtighed. Undersøgelsen understregede vigtigheden af ​​bæredygtig emballage som en kritisk komponent i en virksomheds succeshistorie.


Virksomheder, både små og store, der ønsker at anvende bæredygtige emballageløsninger har en række muligheder, herunder:

  • Aluminium
  • Blik
  • Pap
  • Bionedbrydeligt kraftpapir
  • Og mere

Optimal bæredygtig emballage formidler ikke kun et klart budskab, men reducerer også markant et brands CO2-fodaftryk. Visse emballagematerialer, såsom pap, er lette, hvilket reducerer CO2-emissioner som følge af logistikoperationer. Det hjælper også med at afbøde plastikforurening og henvender sig til miljøbevidste forbrugere. Denne afsløring kommer i kølvandet på, at flere virksomheder indrømmer, at de ikke vil opfylde deres bæredygtige emballagemål inden for de fastsatte tidsrammer.

Hvorfor er virksomheder ude af stand til at nå deres mål?

Bæredygtighedsmål spores tilbage til begyndelsen af ​​2000'erne, hvilket gør det vanskeligt for beslutningstagere at forudse potentielle forhindringer. I 2021 forventede brancheeksperter, at virksomheder ville begynde at komme under deres 2025-mål. Siden da har PepsiCo, Unilever og Colgate-Palmolive alle erklæret, at de ikke vil nå deres ambitiøse mål. Årsagerne omfatter:

  • Tilhænger af plast
  • Utilstrækkelig genbrug
  • Infrastruktur for begrænset genanvendelighed

Virksomheder udskyder nu deres mål til mindst 2030. Organisationer var hurtige til at vedtage udtryk som "plastikfri" og "100 % genanvendelig" efter at have indset deres popularitet blandt målforbrugere. Desværre blev disse marketingfraser implementeret, før de blev grundigt undersøgt og forstået. Brancheanalytikere peger også på bureaukratiske forhindringer, såsom mangel på samarbejde mellem industrier og regeringer i planlægningen af ​​miljøvenlige initiativer, som en anden årsag til virksomhedernes mangler.

Hvad skal virksomheder gøre nu?

Selvom det er nemt at kritisere virksomheder for at sætte alt for ambitiøse bæredygtighedsmål, har de ikke desto mindre formået at få en positiv effekt. Disse mål har ført til nye forpligtelser og investeringer i bæredygtig praksis med vidtrækkende konsekvenser.Nu skal virksomheder udstikke den bedste kurs fremad, mens de sætter realistiske og opnåelige bæredygtige emballagemål. Det første skridt? Identifikation af den bedste leverandør til produkter som kosmetisk emballage og fødevareemballage. Hvis du gerne vil vide mere, bedes du kontakte vores team i dag. Vores eksperter er klar til at hjælpe dig med overgangen til en grønnere og lysere fremtid.


Du vil måske også kunne lide Se alt

Sustainable packaging

Forståelse af bæredygtig emballage: Et dybdegående kig

Oplev alt hvad du behøver at vide om de forskellige typer bæredygtig emballage.

Image of hand pushing plastic packaging away

Overgang fra plastik til miljøvenlig emballage: En vejledning i fem trin

Opdag de væsentlige trin til at fjerne plastikemballage fra din virksomhedsdrift, og anvend miljøvenlige emballagealternativer.

Forest with sustainable packaging images

Miljøvenlig emballage afgørende for FMCG-virksomheder

Med mærker, der finder det udfordrende at nå deres bæredygtighedsmål, bliver vægten på passende emballage fra FMCG-virksomheder mere og mere tydelig.