Forståelse af bæredygtig emballage: Et dybdegående kig

Estimeret læsetid: 6 min
Sustainable packaging

Hvad er bæredygtig emballage?

Genbrugelig, komposterbar og biologisk nedbrydelig emballage lyder måske ens, men de har tydelige forskelle. Hver type bæredygtig emballage påvirker dit brand, kunder og planeten forskelligt.

I 2030 kan klimaændringer blive irreversible ifølge nyere statistikker. Forbrugerne er opmærksomme på dette og er ivrige efter at tilpasse deres livsstil, herunder at støtte virksomheder, der træffer bæredygtige valg.

Valg af bæredygtig emballage er en prisværdig og etisk beslutning for enhver virksomhed. Det stemmer overens med et grundlæggende økonomisk princip: forsyning, hvad kunderne efterspørger. Det er dog afgørende at undgå faldgruber som greenwashing og overforbrug. For at navigere i dette skal du:

  • Forstå de forskellige udtryk relateret til miljøvenlig emballage
  • Erkend vigtigheden af ​​disse udtryk
  • Lær om fordelene ved forskellige bæredygtige emballagetyper

I denne artikel dækker vi alt, hvad du behøver at vide om bæredygtig emballage.

Bæredygtig emballage forklaret

Bæredygtig emballage refererer til ethvert emballagedesign, der forbedrer bæredygtighed. Det rigtige emballagevalg vil have en længere livscyklus. Bæredygtige materialer er miljøvenlige løsninger, hvilket typisk resulterer i et reduceret CO2-fodaftryk og lavere drivhusgasemissioner under fremstilling.

Typer af bæredygtig emballage

Der er tre hovedtyper af bæredygtig emballage, som virksomheder bør overveje:

Genanvendelig emballage

Genanvendelige materialer forhindrer affald i at ende på lossepladser ved at omdanne affald til nye materialer. Men ikke alt genbrug er lige. For eksempel, mens plast er teknisk genanvendeligt, ender 55 % af plastikaffaldet stadig på lossepladser. Derfor er det vigtigt at udforske alternativer.

Metalemballage

Både stål og aluminium er uendeligt genanvendelige, hvilket betyder, at de kan genbruges og genbruges utallige gange uden at blive forringet. I øjeblikket er 80 % af det producerede metal stadig i brug. Andre materialer, såsom pap, kan kun genbruges et begrænset antal gange, men giver stadig betydelige miljøfordele.

Papemballage

Træer absorberer kulstof fra atmosfæren, og når det høstes til emballage, er dette kulstof låst i emballagens levetid. Brug af FSC-certificerede papprodukter hjælper med at plante yderligere træer, hjælper med at vende skovrydning og låse mere kulstof ind. Selvom pap med tiden nedbrydes biologisk, forurener det ikke havene eller akkumuleres på lossepladser som plastik.

Genbrug har til formål at reducere CO2-emissioner under fremstilling:

  • Genbrug af aluminium sparer 90 % af emissionerne
  • Blikgenbrug sparer 70 % af emissionerne

Genbrug sparer også andre ressourcer. For eksempel sparer genanvendelse af pap 7.000 tons vand pr. ton pap. Derimod genererer genanvendelse af plast mere CO2 end at bruge nyt materiale. Selvom plastik er nødvendigt for mange produkter, er det ikke afgørende for emballering.

Tin, aluminium og pap er genanvendelige materialer, der understøtter den cirkulære økonomi og gavner miljøet. Bioplast er også ved at blive almindeligt i emballageprodukter som aluminiumsflasker.

Nøglestatistik for genbrug

  • 48 % af EU's kommunale affald blev genanvendt i 2020.
  • Siden 2000 er affald sendt til lossepladser i Europa faldet med over 50 %.
  • Kun otte europæiske lande har en genanvendelsesprocent på over 50%.
  • Genbrugsprocenten for metal i hele Europa er 79 %, hvilket gør det til det mest genbrugte materiale.
  • Hvert ton genbrugsstål sparer 1,67 tons CO2.

Fordele ved genbrug

  • Reducerer kulstofemissioner
  • Visse materialer, såsom kulstof, kan låse kulstof i år eller årtier
  • Tin og aluminium kan genbruges på ubestemt tid, hvilket understøtter den cirkulære økonomi
  • Bevarer naturressourcer som tømmer og vand

Biologisk nedbrydelig emballage

En af de store miljømæssige udfordringer i dag er den store mængde affald, der ender på lossepladser. I 2020 blev 18 % af alt affald i Europa sendt til lossepladser. For at afbøde dette er det afgørende at overveje emballage, der nedbrydes biologisk.

Bionedbrydelig emballage er lavet af naturlige materialer, der nedbrydes naturligt og på en miljøvenlig måde. Under de rette forhold nedbryder mikroorganismer disse materialer. Da biologisk nedbrydelige produkter nedbrydes over tid, tilstopper de ikke lossepladser og hjælper med at reducere affaldsdannelsen. Derudover sparer de energi og olie under produktionen.

Bionedbrydelige produkter producerer også lavere forureningsniveauer. Mange af disse materialer nedbrydes til ikke-giftige komponenter, hvilket reducerer forureningen i vand og luft.

Der er dog nogle overvejelser, når du vælger biologisk nedbrydelig emballage:

  • Bionedbrydelige materialer må kun nedbrydes under specifikke forhold, såsom visse temperaturer eller kemikalier. Hvis de efterlades på en losseplads, kan de efterlade små plastikstykker.
  • Udtrykket "bionedbrydeligt" er bredt og kan henvise til forskellige produkter, nogle mere miljøvenlige end andre.
  • Nedbrydningstiden for biologisk nedbrydelig emballage varierer meget, fra uger til årtier, afhængigt af materialet og forholdene.

På trods af disse punkter forbliver biologisk nedbrydelig emballage en grøn-venlig mulighed for virksomheder, med fordele, der opvejer ulemperne.

Hvad er bioplastik?

Bioplast er lavet af biologiske stoffer i stedet for petroleum. Et plastik anses for at være biologisk nedbrydeligt, hvis det kan opløses i vand, biomasse eller kuldioxid inden for en fastsat tidsramme. Et materiales biologiske nedbrydelighed afhænger af dets sammensætning, produktionsproces og behandlingsmuligheder.

Polymælkesyre (PLA) er en almindeligt anvendt bioplast på grund af dens lette forarbejdning. I emballageindustrien bruges PLA ofte til vinduer på søde- eller madpakker. PLA-emballage er også komposterbar under industrielle forhold og producerer ikke giftige dampe, når de ødelægges. I gennemsnit genererer bionedbrydelige plastprodukter 68 % færre drivhusgasser sammenlignet med oliebaserede produkter.

Det er tilrådeligt at kontakte leverandører, der markedsfører bionedbrydelig emballage, for at lære om materialerne og deres nedbrydningstider for at sikre, at de passer til dit brand.

Bionedbrydelig statistik

  • Efterspørgslen efter bionedbrydelig plast voksede med anslået 9 % årligt mellem 2018 og 2023.
  • I 2025 forventes bioplastindustrien at være 27,9 milliarder USD værd.
  • I 2030 vil bioplast udgøre 10 % af det samlede anvendte plastik.
  • Den stive emballagesektor driver den globale efterspørgsel efter bioplast, der tegner sig for 57 % af produktionen.
  • PLA forventes at opnå den højeste omsætningsvækst mellem 2020 og 2027.

Fordele ved biologisk nedbrydelige materialer

  • Bionedbrydelige produkter nedbrydes og akkumuleres ikke på lossepladser eller forurener havene.
  • De fører til mindre affaldsproduktion og lavere drivhusgasemissioner.
  • Brug af biologisk nedbrydelige produkter øger brændstofeffektiviteten, da produktionsprocessen kræver mindre energi.
  • Mange biologisk nedbrydelige materialer er også komposterbare.

Forstå Greenwashing

Greenwashing er en praksis, hvor mærker markedsfører sig selv som miljøvenlige uden at have nogen reel, væsentlig eller målbar miljøpåvirkning. Dette er et problem i emballageindustrien, hvor mange organisationer fejlagtigt mærker eller markedsfører deres emballage som:

  • Bæredygtigt
  • Grøn
  • Miljøvenlig
  • Komposterbar
  • Nedbrydelig
  • Genbrugelig

For at bekæmpe greenwashing har regeringer indført officielle certificeringer for bæredygtig emballage. For eksempel vil certificeret komposterbar emballage vise et specifikt symbol (f.eks. frøplantesymbolet).

Hvis du er usikker på, om et produkt er komposterbart, så spørg din leverandør eller brug en officiel database fra organisationer som Din Certco og OK Compost. Officiel certificering er den eneste måde at sikre, at emballagen er ægte "miljøvenlig" eller "bæredygtig".

Tips til at vælge den rigtige bæredygtige emballage

Vælg certificerede produkter Uanset om du vælger emballage af tin, aluminium, pap eller håndværkspapir, skal du sikre dig, at disse produkter har officiel certificering. Denne certificering vil bekræfte, at de er genanvendelige, komposterbare eller biologisk nedbrydelige. Hvis du er i tvivl, kontakt din leverandør for at bekræfte certificeringen.

Think Beyond the Materials Når du stræber efter bæredygtighed, skal du overveje mere end blot emballagematerialerne. Undersøg leverandører for at sikre, at de virkelig er forpligtet til at bevare miljøet og kan tilbyde et partnerskab, du kan være stolt af.

Bliv ikke påvirket af lave omkostninger Selv om billig bæredygtig emballage er tilgængelig, er det muligvis ikke den bedste løsning for dit brand eller dine kunder. At investere mere i bæredygtig emballage af høj kvalitet kan demonstrere dit brands engagement i en grønnere fremtid.

Få mere at vide

Vi håber, du fandt denne artikel informativ. Hos Tinware Direct stræber vi efter at levere de bedste grønne emballagevalg til dit brand. Leder du efter den perfekte emballage til dine produkter? Kontakt os, så hjælper vi dig gerne.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er bæredygtig emballage? Bæredygtig emballage refererer til ethvert emballagemateriale, der er miljøvenligt og understøtter den cirkulære økonomi. Dette betyder typisk, at det er genanvendeligt, genanvendeligt eller biologisk nedbrydeligt.

Er glasemballage bæredygtigt? Glasemballage anses generelt for at være bæredygtigt. Dens vægt kan dog øge kulstofemissionerne under transport.

Hvor meget dyrere er bæredygtig emballage? Mens 43 % af mærkerne er bekymrede over omkostningerne ved bæredygtig emballage, er det ikke altid dyrere. På længere sigt kan det spare penge. På kort sigt kan du reducere omkostningerne ved at finde den rigtige leverandør.

Hvordan kan emballage være mere bæredygtig? For at gøre din emballage mere bæredygtig skal du fokusere på lettere materialer, enkeltmaterialedesign og effektive fremstillingsprocesser. Undgå spild af materialer ved at vælge det rigtige materiale til hvert produkt.

Hvordan hjælper bæredygtig emballage miljøet? Bæredygtig emballage hjælper miljøet ved:

  • Reduktion af affald på lossepladser
  • Sænkning af kulstofemissioner i hele forsyningskæden
  • Understøttelse af en cirkulær økonomisk model, hvor minimale materialer spildes


    Du vil måske også kunne lide Se alt

    Sustainable packaging

    Forståelse af bæredygtig emballage: Et dybdegående kig

    Oplev alt hvad du behøver at vide om de forskellige typer bæredygtig emballage.

    Image of hand pushing plastic packaging away

    Overgang fra plastik til miljøvenlig emballage: En vejledning i fem trin

    Opdag de væsentlige trin til at fjerne plastikemballage fra din virksomhedsdrift, og anvend miljøvenlige emballagealternativer.

    Forest with sustainable packaging images

    Miljøvenlig emballage afgørende for FMCG-virksomheder

    Med mærker, der finder det udfordrende at nå deres bæredygtighedsmål, bliver vægten på passende emballage fra FMCG-virksomheder mere og mere tydelig.